Om Tommy

Villmarksfotografen Tommy Solberg har snart en mannsalder bak seg som naturfotograf. Han liker seg best langt inn i de dype skoger, ute på savannene, i jungelen, i regnskogen og i de norske lyngtuster på jakt etter et mangfold av arter. Tommy Solberg lever for fotograferingen. Han tenker på og drømmer ustanselig om fotografering. Han fotograferer med hjerte og sjelen, noe mange mener de kan se i bildene hans. Kort sagt – fotografering er livet for Tommy Solberg.

Han brenner for miljø, dyrevern og en frisk moder jord, og leverer jevnlig bilder og artikler til WWF og NOAH for å bidra i deres arbeid. Også norske blader som Villmarksliv og VImenn mottar artikler han har skrevet og bilder han har tatt. Tommy Solberg driver foto- og reisefirmaet fotoeventyr.no hvor han stadig har med kunder på sine spennende reiser. For Tommy er det viktig dele sin kunnskap om fotografering, både på sine egne turer og lokale kurs.

Når det kommer til bilder og bildebehandling er han nok en perfeksjonist. Noe som også skinner gjennom i hans bilder. Han har en egen forkjærlighet til monokrome bilder og jobber konstant med sitt B&W kunstprosjekt. Han selger mye bilder fra prosjektet sitt, samt fargebilder fra verden rundt.

Noe som ikke kommer så godt frem, er hans forkjærlighet til fotografering av mennsker. Dette har han drevet med helt tilbake til 12 årsalderen hvor han jobbet i mørkerom på undomsklubben i Vestfossen der han er født og oppvokst. På sine mange turer tar han mye portretter av mennesker han treffer på vin vei. Han legger også opp til menneskefoto på turene så langt det lar seg gjøre.

MAIL
tommysolberg@villmarksfotografen.com

TELEFON
0047 901 48 401

FACEBOOK
Villmarksfotograf Fotograf Tommy Solberg

INSTAGRAM
Villmarksfotografen

Utstyr

Jeg jobber ofte under krevende forhold så jeg trenger robust og bra utstyr som tåler harde turer med mye støv og andre påkjenninger. Samtidig som det er viktig å ha utstyr som er bra på ISO under dårlige lysforhold. En av mine viktigste kriterier er at jeg må kunne jobbe effektivt under alle forhold i de forskjellige turene jeg jobber med. Arbeidsflyten er veldig viktig hvis jeg skal få det beste ut av situasjonene som oppstår i felt.

Et typisk oppsett:

  • Nikon D500 + 600mm
  • Nikon D5 + 200-400mm
  • Nikon D4s + 70-200mm
  • Nikon 24-70mm
  • Nikon 105mm f/2.8 macro
  • Nikon 105mm f/1.4 (til potretter)
  • Nikon 1.4 konverter

Filtre er også med på nesten alt. Da sverger jeg til LEE filtre av forskjellige typer. Favoritter er LEE Little stopper og 0,9 soft og hard overgang.

Av stativer bruker jeg solide Sachtler stativer med Wimberley svinghoder. Til lettere bruk går det I Gitzo stativer.

Til bilderedigering bruker jeg nå en 27”  iMac av en kraftig type med et Lacie raid og to backuper. Lightroom og Photoshop til redigering. Kalibreringen gjøres med en Spyder 5 pro.

Jeg bruker utstyr fra Stavanger foto, Norges beste fotobutikk.

Stavanger foto